Nieuws

21/02/2019 - Guppyclub.be stelt voor: 3de Intercontinentale Guppyshow Hasselt (Diepenbeek)

Op zaterdag 27 april en zondag 28 april 2019 kunnen jullie terecht in Hotel-Restaurant "De Ploeg" in Diepenbeek (Steenweg 184, B-3590 Diepenbeek) voor onze intercontinentale Guppyshow. Op zondag start om 13u15 de verkoop van de tentoongestelde paartjes! Een unieke kans om een koppeltje superguppy's op de kop te tikken!

De officiële uitnodiging kan u hieronder downloaden:

    Nederlandstalige versie    (right-click/save as)

    English version    (right-click/save as)

    Deutsche Version    (right-click/save as)


Mooie trofeeën voorzien voor de 15 standaard winnaars:

De Grand Champion (standaard winnaar met de hoogste punten) wordt bovendien beloond met dit schitterende schilderij van Violet PE Chia met een waarde van 600$:


Voorstelling van de keurmeesters:


En tot slot nog een overzicht van de 15 standaards die gekeurd zullen worden:


02/05/2018 - Guppyclub.be stelt voor: Guppyshow Diepenbeek

Op zaterdag 5 mei en zondag 6 mei 2018 kunnen jullie terecht in Hotel-Restaurant "De Ploeg" in Diepenbeek (Steenweg 184, B-3590 Diepenbeek) voor onze internationale Guppyshow. Op zondag start om 13u15 de verkoop van de tentoongestelde paartjes! Een unieke kans om een koppeltje superguppy's op de kop te tikken!

De officiële uitnodiging/Inschrijving kan u via deze link downloaden.    (right-click/save as)


01/05/2018 - Met enige vertraging - Kalender 2018 online

Iets later dan voorzien, maar de kalender met guppy tentoonstellingen voor 2018 staat eindelijk op de website! Uiteraard terug te vinden in onze Kalender rubriek!


Uitslagen Internationale Guppyshow Diepenbeek

En dat het een geweldig succes was! Met inzendingen uit Belgie, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italie, Denemarken, Bulgaria, Polen, Slovakije, Thailand, Taiwan, Singapore en Maleisie, kan je wel stellen dat het echt een internationale bedoelding was.

Proficiat aan alle deelnemers in in het bezonder naar alle winnaars!

Hierbij eveneens de uitslagen:

  Download Resultaten: Diepenbeek_Cover.pdf    (right-click/save as)
    Diepenbeek_results_ikgh.pdf    (right-click/save as)
    Diepenbeek_results_short.pdf    (right-click/save as)
    Diepenbeek_standardwinners.pdf    (right-click/save as)


Guppyclub.be in een compleet nieuw jasje!

Vanaf vandaag zit onze website in een compleet nieuw jasje! De oude layout - die ondertussen reeds dateerde van 2005 - was in alle eerlijkheid wel wat verouderd.

Ze werd er bijvoorbeeld nog veelvuldig gebruik gemaakt van frames, een oude technologie die anno 2017 eigenlijk niet meer aan de orde is, en welke zelf niet meer ondersteund wordt in de laatste nieuwe HTML5 standaard. De nieuwe layout is zoveel mogelijk gericht op de laatste standaarden (HTML5 en CSS3), zit er een pak moderner uit, en zou in principe ook veel beter schaalbaar moeten zijn richting tablets, smartphones of breedbeeldschermen

De nieuwe layout is verder zo veel mogelijk gelijk getrokken met de nieuwe layout van het forum, die er later deze week moet gaan aankomen.

Verder is zoveel mogelijk gelijk gebleven met de oude website - maw de rubrieken en inhoud zijn grotendeels gelijk. 2 menu items zijn niet meer overgenomen in de nieuwe layout, te weten "Chat" en "Enkel Leden". Beide onderdelen zullen binnenkort volledig geintegreerd worden in het nieuwe forum, zodat er in plaats van 3 afzonderlijke gebruikersnamen en 3 paswoorden, slechts 1 gebruikersnaam en paswoord nodig is om van al deze functionaliteit gebruik te maken

Veel plezier op de vernieuwde website!

 

Noteer alvast deze datum in jullie agenda! Internationale GuppyShow in Diepenbeek in Hotel-Restaurant "De Ploeg"

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei kunnen jullie terecht in Hotel-Restaurant "De Ploeg" in Diepenbeek (Steenweg 184, B-3590 Diepenbeek) voor onze internationale Guppyshow. Op zondag start om 13u15 de verkoop van de tentoongestelde paartjes! Een unieke kans om een koppeltje superguppy's op de kop te tikken!

Meer informatie omtrend dit evenement kan je vinden op ons forum, in dit onderwerp

 

Alvast even in jullie agenda schrijven dat onze guppyshow dit jaar doorgaat in Hasselt in samenwerking met de club Tanichthys. Deze club organiseert een internationaal aquarium treffen van 9 tot en met 12 mei 2013. Onze doorgang voor het Europees kampioenschap zal dan ook plaats vinden.

Meer informatie omtrend dit evenement kan je vinden op ons forum, onderwerp 1 of onderwerp 2, of door te klikken op de banner bovenaan de website!


9 en 10 oktober organiseren Guppyclub.be en Aviornis dit weekend op Domein Pietersheim, Lanaken (B)

Informatie omtrend dit evenement kan je vinden op ons forum.


Nieuwe President IKGH

Tijdens het afgelopen weekend van 7-8 november vond in Hasselt een belangrijke vergadering plaats. Alle afgevaardigden van de bij het IKGH aangesloten clubs, waren bijeen gekomen om te vergaderen over wijzigingen in de door het IKGH vastgelegde keuringsregels, maar ook om een nieuwe IKGH-president voor de komende 5 jaar te verkiezen.

Guppyclub.be was de gastheer voor deze bijeenkomst, en stond in voor de praktische regeling van de logies, de vergaderruimte en de nodige drank en spijzen. Een aantal van onze leden ontpopten zich spontaan tot keuken-coryfeeŽn om alle aanwezigen van de nodige maaltijden te voorzien, die ze na het harde en lange vergaderen wel verdiend hadden.

Tot slot was er dan nog de verkiezing van een nieuwe IKGH president, voor de komende 5 jaar. Onze eigen club-oprichter en drijvende kracht achter Guppyclub.be, Eddy Vanvoorden, werd naar voren gedragen als mogelijke kandidaat voor het komende presidentschap. De aangesloten IKGH leden waren het hiermee volmondig eens, en daarmee is "onzen Eddy" vanaf heden IKGH-president! 

Eddy volgt hiermee de vorige IKGH president Rob Altorf op. Van harte proficiat Eddy, en bedankt Rob voor je inzet de afgelopen jaren.


Uitslagen Europees Kampioenschap

Het Europees Kampioenschap 2007 is ondertussen weer voorbij, en alle punten zijn geteld. De definitieve uitslagen zijn dan ook beschikbaar! In vergelijking met voorgaande jaren zijn er dit jaar ook opvallend meer Belgen terug te vinden in de uitslagen, en daar zitten er zelfs enkele tussen die het helemaal niet slecht gedaan hebben!

De volledige uitslag kan je hier vinden (rechts klikken en "Opslaan als" kiezen)

 

 


Nieuw artikel beschikbaar

Een aantal onder jullie zullen het zich alvast nog herinneren, maar ooit heb ik de belofte gemaakt om een gedetailleerd artikel te schrijven over de bouw van mijn nieuwe kweekstelling.

Het heeft even op zich laten wachten, maar het artikel is eindelijk klaar! Dus iedereen die wil weten hoe ik juist te werk ben gegaan, kan nu een uitgebreid bouwverslag hiervan terugvinden in onze Artikel-rubriek!

mvg, Dennis

 

 


Uitslagen Belgisch Kampioenschap 2007

Deze week was het dan zover... het Belgisch Kampioenschap! Nadat er de afgelopen week nog door verschillende leden een extra tandje werd bijgestoken om alles op tijd in orde te krijgen, was het vandaag tijd voor de keuring! En het moet gezegd worden - onze leden hebben zich allemaal van hun beste kant laten zien.... of waren het de vissen die hun beste kant lieten zien?

Alle inzendingen waren stuk voor stuk van hoge kwaliteit - helaas kan niet iedereen in de prijzen vallen! Nadat onze keurders de hele ochtend hun getraind oog over onze vissen lieten gaan, en alle punten door de computer geteld, herteld, en gecontrolleerd waren, zijn de uitslagen bekend!

Belgisch Kampioen Grootstaarten: Jan Hustinx met Triangel Albino Rood met 84,00 punten

Belgisch Kampioen Zwaardstaarten: Christophe Hellemans met Dubbelzwaard Grijs Neon met 83,33 punten

Belgisch Kampioen Kortstaarten: Ex Aequo tussen Dennis Laes en Swa Morris met Rondstaart Blond Filigraan en Speerstaart Blond AC met 80 punten

Proficiat Jan, Christophe, Dennis en Swa!

Natuurlijk ook van harte proficiat aan alle andere deelnemers, en bedankt iedereen die heeft meegeholpen om dit allemaal te verwezenlijken!

De volledige uitslag kan je hier vinden! (rechts klikken --> Doel opslaan als)

 


Foto gallerij ondergaat grote aanpassingen!!!

Het moest er ooit eens van komen.... hoe groter de foto-gallerij werd, hoe onoverzichtelijker het allemaal werd. En hoewel een massa thumbnails (kleine index foto'tjes dus) soms wel handig kunnen zijn, moet er ook hééél erg veel geklikt worden om alle foto's op wat grotere afmetingen te bekijken!

Dus hebben we besloten om het allemaal een beetje aan te passen. Vanaf nu geen lange waslijst met thumbnails meer, maar wel een duidelijk overzicht van alle evenementen en activiteiten, met alle bijhorende foto's netjes onder elkaar weergegeven per rubriek. Dat bespaard jullie ook een hele hoop muisgeklik!

En vermits we dan toch bezig waren met aanpassingen, hebben we ineens nog een hoop extra foto's toegevoegd, te weten: foto's van Mannheim eerder deze maand, foto's van Neumarkt vorige maand, foto's van de tentoonstelling in het Atheneum van Hasselt, en foto's van onze uitstap naar Aqua Natura.

Veel kijk-plezier!

Groetjes, Wood-Butcher & Dazzler


GuppyClub.be valt in de prijzen!!!

De uitslagen van de tentoonstelling in Mannheim zijn binnen, en het moet gezegd worden: onze club heeft zich van haar beste kant laten zien!
8 leden hebben meegedaan, en 4 daarvan zijn met een beker huiswaarts gekeerd! Guy werd standaardwinner bij de triangels, Alain werd standaardwinnaar bij de onderzwaarden, en Dieter werd standaardwinnaar bij de dubbelzwaarden. Men had zelfs een speciale beker voorzien voor de beste zet uit de Benelux. Deze was normaal voor Guy geweest, maar die had reeds een beker gewonnen als standaardwinnaar voor de triangels, en vermits iedereen slechts 1 beker kan winnen, werd deze dus doorgeschoven naar de 2 beste "Beneluxer", en dat was Bart!

Een dikke proficiat bij deze aan Guy, Alain, Dieter en Bart!


Ook de overige leden haalden meer dan verdienstelijke plaatsen, hierbij het volledig overzicht:

Grootstaarten
Guido Nelis 1ste plaats met 84,00 triangel grijs halfzwart/geel standaardwinnaar triangels
Bart Slegers 1ste plaats met 82,67 triangel blond filigraan geel winnaar benelux
Bart Slegers 1ste plaats met 80,67 triangel Wildgrijs Moskou Half-filigraan Rood  
Bart Slegers 2de plaats met 79,67 triangel Wildgrijs Moskou Half-filigraan Rood  
Rudy Van Sanden 2de plaats met 74,33 triangel grijs geel AOC  
Rudy Van Sanden 4de plaats met 77,67 triangel grijs halfzwart geel  
Jan Hustinx 5de plaats met 74,67 triangel grijs moskou blauw  
       
Zwaardstaarten
Dieter Haecke 1ste plaats met 81,00 dubbelzwaard grijs japanblauw standaardwinnaar dubbelzwaarden
Eddy Vanvoorden 1ste plaats met 72,33 dubbelzwaard goud japanblauw  
Dieter Haecke 3de plaats met 77,33 dubbelzwaard grijs japanblauw  
Guido Nelis 5de plaats met 76,67 dubbelzwaard grijs wienersmaragd  
Eddy Vanvoorden 5de plaats met 76,00 dubbelzwaart grijs japanblauw  
Alain Debeure 1ste plaats met 78,33 onderzwaard blond japanblauw standaardwinnaar onderzwaarden
Bart Slegers 3de plaats met 72,67 bovenzwaard grijs filigraan  
       
Kortstaarten
Dennis Laes 2de plaats met 76,00 rondstaart blond filigraan  

Proficiat allemaal!!!


Belgisch Guppykampioenschap 2007

De uitslagen van de tentoonstelling van Neumarkt-Pollingen zijn binnen. 9 leden van onze club hebben hieraan deelgenomen, en dit zijn hun uitslagen:

Grootstaarten
Guy Nelis 1ste plaats met 83.67 triangel grijs halfzwart/geel
Bart Slegers 4de plaats met 76.33 triangel grijs moskou filigraan
Eddy Vanvoorden 7de plaats met 72.00 triangel grijs moskou filigraan
Ronny Vannerom 7de plaats met 73.00 triangel grijs halfzwart/rood
Rudy Van Sanden 8ste plaats met 73.67 triangel grijs halfzwart/geel
Rudy Van Sanden 9de plaats met 71.33 triangel grijs halfzwart/geel
     
Zwaardstaarten
Eddy Vanvoorden 2de plaats met 78.33 dubbelzwaard grijs japanblauw
Alain Deboeure 3de plaats met 75.67 onderzwaard grijs japanblauw
     
Kortstaarten
Dennis Laes 1ste plaats met 77.00 Rondstaart Blond Filigraan
Swa Moris 2de plaats met 77.33 Speerstaart Blond Metallic

Een dikke proficiat aan Guy en Dennis voor hun eerste plaats, en natuurlijk ook aan alle andere deelnemers voor hun inzet en bijdrage!


Belgisch Guppykampioenschap 2007

In samenwerking met De Belgische Guppyvrienden en Pristella Schoten zijn wij trots om het Belgisch Guppykampioenschap 2007 aan te kondigen.

Dit kampioenschap gaat door van zaterdag 29 september tot en met dinsdag 2 oktober 2007 in Zaal Bloemendaal te Schoten.

Voor verdere details zie de bijgevoegde affiche rechts.

Voor diegenen die deze affiche graag willen afdrukken om uit te hangen, kan je via deze link een versie vinden in extra hoge kwaliteit om af te drukken!


X

Klik voor grotere versie

GuppyClub.be draait op een nieuwe server!!

Als jullie dit kunnen lezen, dan wil dat zeggen dat de eerste fase van de verhuis naar de nieuwe webhosting en servers al geslaagd is!

Nu dat Guppyclub.be als een nieuwe volwaardige site op deze nieuwe servers draait, kan ik ook werk maken van het verhuizen van het forum. Hierdoor zal het forum mogelijk nog een korte onderbreking kennen in de loop van de week.

Ik ga proberen om dit in de late uurtje te doen, wanneer jullie allemaal veronderstelt worden om te slapen, dan hebben jullie gelijk geen last van mogelijke onderbrekingen!!

Groetjes, Dennis


Officiële aankondiging van de tentoonstelling van Mannheim

Hierbij kondigen wij met plezier de tentoonstelling aan van Mannheim, naar goede gewoonte georganiseerd door Guppy Club Rheinland (GKR)

Vermits we al lang zeggen dat Guppyclub.be dit jaar wel eens wil laten zien wat we kunnen, wil dit zeggen dat jullie vanaf nu nog 2,5 maand de tijd hebt om een prachtig trio uit te zoeken en op kracht te brengen!

Deze tentoonstelling telt overigens niet mee als doorgang voor het Europese kampioenschap.

Data van het gebeuren: 16 en 17 juni 2007


X

Klik voor een grotere versie

Limbeurs 2007

De federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg (BBAT-LIMBURG) organiseert op zondag 1 juli e.k. de achtiende alomgekende en druk bezochte LimBeurs.
Deze Lim(burgse-ruil- en vak)Beurs gaat door in het Don Bosco instituut, Don Boscostraat te 3530 Houthalen-Helchteren.
LimBeurs is een topgebeurtenis waar liefhebbers en handelaars al jaren met argusogen naar uitkijken.

Sterke aantrekkingspunten zijn de planten en vissen waaronder heel wat cichliden en andere soorten. Het aanbod is echter niet beperkt tot vissen en planten.
Integendeel, alle materialen die enigszins met de hobby verwant zijn worden er verhandeld.
Ook op gebied van terrarium is er een ruime keuze van materialen en dieren.
Ook over het vijvergebeuren kan men zijn gading vinden op de LimBeurs.
Daarnaast zijn er nog talrijke stands van liefhebbers, kwekers, handelaars en fabrikanten.

Iedereen wordt op deze grootste ruilbeurs van de BENELUX vriendelijk uitgenodigd tussen 10 en 16 uur om te kopen, te verkopen, te ruilen of om in het gezellige cafétaria (waar ook snacks te verkrijgen zijn) een hobbypraatje te slaan. Ter plaatse is er ruime gratis parkeergelegenheid.

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt  1,5 euro. (BBAT-NBAT leden 1 euro op vertoon van hun lidkaart) Kinderen tot 14 jaar gratis.

http://www.limbeurs.be


We gaan verhuizen!!

Afgelopen weekend hebben we besloten om de website van de club te verhuizen naar een nieuwe provider, nieuwe servers..... Zo hopen we enerzijds in de toekomst minder problemen te hebben en anderzijds geeft het ons wat extra ademruimte voor een nieuwe project waar we achter de schermen al mee van start zijn gegaan.

Natuurlijk brengt het overzetten van een website, forum, chat,.... wel de nodige planning en logistieke voorbereidingen met zich mee, en hoewel we proberen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan het natuurlijk altijd voorvallen dat de site korte onderbrekingen kent, of dat er toch ergens iets misloopt waardoor bepaalde onderdelen niet werken.

Uiteraard proberen we deze zoveel mogelijk te beperken - maar als jullie merken dat de site toch even niet bereikbaar is, niet gepanikeerd! We zijn er aan bezig!!

Groetjes, Eddy & Dennis


GuppyClub.be terug bereikbaar via normale weg!

Het heeft helaas enkele weken geduurd... maar nu lijken alle problemen (definitief?) van de baan.

Ook onze volwaardige URL's (http://www.guppyclub.be & http://www.guppyclubbelgium.com) werken terug op volle kracht. Laat ons hopen dat we nu even gespaard blijven van mogelijke problemen !!

Groetjes, Dennis

 

Server CRASH bij de provider

Geen al te geslaagde start voor het nieuwe jaar bij onze provider! Daar zijn ze het nieuwe jaar begonnen met een stevige CRASH van hun servers, waardoor in 1 klap enkele honderden websites niet meer bereikbaar waren. Helaas was onze website daar ook bij!! Met veel moeite is men er dan in geslaagd om alle data van de gecrashte server nog te redden, zodat deze kon overgezet worden naar een andere server.

Helaas kom Murphy blijkbaar nooit alleen, en een dag later is dan ook deze tijdelijke vervangings server gecrashed. Weer problemen dus, en ik weet zeker dat men bij onze provider er enkele slapeloze nachten aan heeft overgehouden. Vandaag lijken de grootste problemen achter de rug, en kunnen we hopelijk er weer vollop tegenaan gaan!

Voor zij die vrezen dat de crash het gevolg is van kwaad opzet (hackers) kan ik iedereen geruststellen: het was volledig te wijten aan defecte hardware. Jawel, ook dure servers kunnen, net als onze huis-, tuin- en keukencomputers wel eens opsmoren ;)

Groetjes, Dennis


World Guppy Contest 2006 - Praag

Afgelopen week was het "World Guppy Contest" in Praag (nog steeds de hoofdstad van Tsjechië - de westelijke helft van wat ooit Tsjechoslovakije was voor zij die hun atlas niet meer hebben open gehad sinds hun schooltijd)

Onze eigen Eddy was zelfs gevraagd als keurder op deze internationale happening, toch wel een opmerkelijke verdienste! Zodoende zakte Eddy dus op 4 october af naar Praag met een auto vol guppen van onze leden die deze kans niet onbenut wilden laten om mee te doen aan deze wedstrijd.

Eddy kwam, zag, en overwon.... net niet! Maar hij eindigde toch op een mooie 2° plaats bij de dubbelzwaarden, met een score van 83,33 punten. Bij de onderzwaarden haalde Jonas een eerste plaats met 81,33 punten, terwijl Alain net als Eddy op een 2° plaats eindigde met 78,33 punten met zijn onderzwaarden.

De tentoonstellingswinnaar was Gernot Kaden met 86 punten, zijn winnende zet kunnen jullie bewonderen in de foto-gallerij (foto 15)

Voor een uitgebreid foto-verslag kunnen jullie snel een kijkje nemen in onze foto-gallerij, waar alle foto's van onze reporter (en keurmeester) ter plaatse terug te vinden zijn ;)

Groetjes, DennisGuppymeeting 09/09/2006 bij Ronny, inclusief BBQ

Op zaterdag 9 september was het dan eindelijk nog eens zover: tijd voor een echte guppymeeting! Plaats van het gebeuren was deze keer de achtertuin van Ronny. Op het agenda: een leerrijke uiteenzetting door Eddy over het keuren van guppen, een praktijktest guppen keuren, het bezichtigen van Ronny's guppykelder, en niet de vergeten de barbeque. Dat alles uiteraard rijkelijk overgoten met de nodige drank!

De meeting begon zoals gewoonlijk met een losse babbel tussen pot en pint, en een inspectie van de plaatselijke guppystelling. Ondertussen installeerde Eddy zijn multimedia omgeving om ons een leerrijke presentatie te geven over het keuren van guppy's. Deze presentatie gebeurde op de kenmerkende en met humor doorspekte manier die we van Eddy gewoon zijn, zodat deze presentatie op geen enkel moment ging vervelen.

Na de presentatie konden we onmiddelijk de nieuwe theorie aan de praktijk toetsen - want enkele van onze leden hadden guppen meegebracht die we konden "keuren". Onmiddelijk gingen een aantal van onze leden met de grootste professionaliteit aan de slag om de gupjes te keuren.

Natuurlijk krijgt iedereen inmense honger van zo'n drukke agenda, maar Ronny en Greta hadden dit voorzien en hadden een prachtige BBQ in elkaar gestoken. Terwijl enkele ijverige leden de BBQ naar ongekende temperaturen brachten, konden we nog genieten van een lekkere aperitief , waarna we ons volledig lieten gaan in al het lekkers dat voorzien was.

Na de BBQ was het nog lekker napraten tot in de late uurtjes, of misschien beter gezegd tot in de vroege uurtjes.... het is ondergetekende nog steeds niet duidelijk dat sommige leden hier geen kater aan hebben overgehouden.

Wij bedanken nogmaals Ronny en Greta voor de geweldige ontvangst, organisatie en heerlijke BBQ, alsook Eddy voor zijn leerijke presentatie, en natuurlijk alle aanwezige leden die van deze meeting weer een ongenaam geslaagde dag maakten!

Meer foto's zijn te vinden in de galerij!

Groetjes, Dennis
Limbeurs 2006 (met enige vertraging)

Niet zonder enig schaamrood op mijn wangen kondig ik aan dat de foto's van de Limbeurs van 2 juli laatstleden dan toch op de website geraakt zijn.

Zoals de meesten wel zullen weten - heeft Guppyclub.be deelgenomen aan de meest recente editie van dit jaarlijkse evenement dat Hasselt ondertussen jaarlijks dominant op de aqua-kaart zet.

Doel van onze deelname was hoofdzakelijk om onze club een beetje meer naambekendheid te geven bij het grootte publiek, en ondertussen hadden onze leden gelijk de kans om enkele van hun kweeksels te verkopen.

En terwijl Bart en Eddy zich achter de tafels ontpopten tot echte verkopers en promotors van onze club, ging Christophe vol enthousiasme de hele beurs af waarbij hij gul met flyers rondstrooide naar iedereen die zijn pad kruiste.

Meer foto's zijn te vinden in de galerij!

Groetjes, Dennis

PS. Bij deze beloof ik om de foto's van het volgende evenement met iets meer spoed te publiceren ;)100 - Dat moeten we vieren!!

Jawel beste vrienden en clubleden - het is eindelijk zover: ons honderdste lid heeft zich zopas aangemeld bij de club! Nauwelijks 2 jaar na het oprichten van de club tellen we dus reeds 100 leden, en met de Limbeurs in het vooruitzicht dit weekend, zou het mij niet verbazen moest het ledenaantal nog snel de hoogte inschieten!

Een welgemeende proficiat aan Bert als 100° lid, en uiteraard ook aan de hele club zonder dewelke dit uiteraard niet realiseerbaar zou geweest zijn!

Groetjes, Dennis


Site Update

Onze 'goede' vrienden bij Microsoft hebben onlangs enkele updates moeten uitbrengen voor hun Operating System en hun Internet Browser omdat ze ergens 1 of andere rechtzaak verloren hadden ivm de ingebouwde Active-X, Flash en andere toepassingen in hun browser. Een rechtstreeks gevolg hiervan was, dat oa Macromedia Flash objecten niet meer onmiddelijk werkten, maar eerst een soort van "activatie klik" nodig hadden. Misschien dat sommige leden het al wel ondervonden hadden, dat de eerste maal dat ze op onze website op het menu klikten, niet onmiddelijk respons kregen, en nogmaals moesten klikken. Welnu, dat kwam dus doordat die eerste muisklik in het menu die "activatieklik" was geworden.

Nu vondt jullie webmaster dit allerminst een aangename situatie, want ik heb liever dat die menu gewoon onmiddelijk werkt zonder dat er eerst wat op geklikt moet worden om hem te activeren. En jullie webmaster heeft na de nodige research hier dan ook weer een passende oplossing voor gevonden. Vanaf nu zou het menu dus weer gewoon onmiddelijk moeten werken bij het bezoek aan onze site, zonder dus eerst die "activatieklik"

Zonder dank aan Microsoft uiteraard ;)


Proficiat Eddy!!

Onze Eddy was dit jaar ons enigste lid die guppies had ingestuurd voor de tentoonstelling in Mannheim - en hij is er gelijk mee in de prijzen gevallen ook! (we hadden natuurlijk niets anders verwacht!

Dubbelzwaard Grijs-Japan Blauw : 1° plaats!

Triangel Grijs-Halfzwart : 4° plaats!

Nogmaals een dikke proficiat Eddy, onze Guppyclub is weeral iets bekender geworden over de landsgrenzen heen!

De volledige uitslag kunnen jullie trouwens hier terugvinden! (pdf formaat)


X


X

De guppytentoonstelling van Mannheim in 10 etappes

Het was reeds enige tijd aangekondigd.... en afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! De guppytentoonstelling & wedstrijd in Mannheim!

Enkele leden stonden reeds weken te trappelen om hun koffers te kunnen pakken en af te zakken naar onze duitse buren, en zo trokken Bart, Nancy, Gerrit, Britt, Guy en Dieter onder het toeziend oog van Eddy dit weekend naar Mannheim.

Aan de algemene reacties te horen van de aanwezigen, moet het zeer de moeite geweest zijn, zoveel guppen dat men niet wist waar eerst te kijken.

Volgend jaar doen we dit nog eens over. Misschien zelfs met meer clubleden. En zeker mèt meer vissen !

Meer foto's vinden jullie vanaf heden terug in de galerij!

Groetjes, DennisGuppymeeting verslag

Zaterdag 22 april was het dan eindelijk zover. De ruildag bij TGVke!

Enkele leden kenden elkaar reeds van eerdere meetings - voor anderen was het de eerste keer en dus het ideale moment voor een kennismaking. Onze gastheer TVGke bood ons eerst een drankje aan, en aldus konden de leden zich tussen pot en pint wat beter leren kennen.

Natuurlijk stonden er een aantal vaste punten op het agenda van de dag, en het eerste daarvan was het ruilen van onze meegebrachte spullen. Eddy deelde weer gul een hoop guppen uit, maar ook de andere leden lieten zich niet onbetuigd en plastic zakjes met guppen gingen van hand tot hand. Uiteraard werder er ook plantjes en voeding uitgedeeld, waarvan deze keer de aandacht sterk lag op levend voer zoals fruitvliegjes, azijnaaltjes en microwormpjes.

Het volgende agendapunt was de voordracht van Eddy of genetica, een uiterst intressante uiteenzetting over hoe je met de wetten van Mendel kan spelen om een geslaagde guppykweek op te zetten. Eddy had het over termen als "polymorphisme", "chromosomen", "fenotype" en "homozygoot" - termen waarbij menig guppyclub lid het even hoorde donderen tot in Keulen.

Daarna zakten de aanwezigen massaal af naar de kelder om de kweekstelling van onze gastheer eens van dichtbij te bestuderen.

Natuurlijk hadden we ondertussen aardig honger gekregen, maar gelukkig waren de lekkere fritjes niet ver weg!

En nadat iedereen voldaan was, is nog een heel deel van de aanwezig in "militaire colonne" afgezakt naar de Poisson d'or, een reusachtig grote aquariumwinkel niet ver uit de buurt.

Hierbij willen we nogmaals iedereen bedanken die erbij was om van deze meeting een geslaagde dag te maken - in het bijzonder TGVke voor de organisatie en fijne ontvangst - en Eddy voor de leerrijke voordracht.

Foto's vinden jullie vanaf heden terug in de galerij!

Groetjes, Dennis
Overlijden Yoshiki Tsutsui

Beste Guppyvrienden,

Zopas verneem ik dat eerder dit jaar de bekende Japanse guppykweker Yoshiki Tsutsui onverwacht aan een hersenbloeding is bezweken. Tsutsui was niet alleen een vermaard en ervaren kweker, die de de guppywereld verrijkt heeft met nieuwe guppysoorten als de Medusa, de Flamenco Dancer, de Saddle Back en nog vele anderen. Daarnaast is hij auteur van 2 zeer goede guppyboeken (jammer genoeg uitsluitend in het Japans), namelijk het Guppy Basebook Volume 1 en Volume 2. Hij beheerste de guppygenetica als geen ander en zijn dood is een groot verlies voor de guppykweek.

Op de site van Guppylabs verscheen in januari 2005 nog een interview met Tsutsui. je vindt dat interview via deze link:

http://www.guppylabs.info/january2005/YoshikiTsutsui.htm

De foto's hieronder zijn copyright van Guppylabs en worden gebruikt met hun expliciete toestemming.

Eddy.Y.Tsutsui


Saddleback

Medusa

Flamenco Dancer

Aanpassingen aan de website

Een aantal onder jullie zal het zeker en vast al gemerkt hebben, maar de laatste weken zijn er weer enkele opmerkelijke aanpassingen gebeurd aan onze website.

Zo zijn er enkele kleine esthetische veranderingen gemaakt aan het navigatie-menu, om enkele nieuwe knoppen plaats te geven. Zo is er een nieuw onderdeel "Beginners" waar elke leek perfect aan zijn of haar trekken moet komen, zonder onmiddelijk geconfronteerd te worden met alle technische details die meestal onze artikels doorspekken ;)

Verder is er een onderdeel "Enkel Leden" bijgekomen, een afgeschermd stuk van de site waar enkel onze GuppyClub.be leden toegang tot hebben. Dit laat ons toe om berichten of nieuwtjes te melden die enkel bedoelt zijn voor het interne club-gebeuren!

Ondertussen in ook de agenda helemaal "up-to-date" gebracht en bevat dus nu alle definitieve tentoonstellingsdata van 2006.

En tot slot wil ik ook nog even meegeven tot er een nieuw artikel beschikbaar is (onder "Artikels" dus) over het kweken van artemia. En dat er weer een heleboel nieuwe foto's zijn toegevoegd aan de gallerij!

Veel plezier ermee!

Groetjes, Dennis


Politievervoer voor guppy's

Dieter uit Kortrijk (door iedereen gekend als Tgvke) had zichzelf een late sinterklaas-kado beloofd. Hij nam op 7 december de trein naar het "verre" Hasselt om zijn guppybestand weer aan te vullen met kweekstellen, die Eddy uit Duitsland had meegebracht. Velen herinneren zich misschien nog, dat Tgvke een tijdje terug een soort plaatselijke tsunami in zijn kelder had meegemaakt. In Hasselt werden de visjes met keurdersoog geselecteerd en vakkundig verpakt in een grote isomo-box, want ze moesten de treinreis tot Kortrijk in winterse omstandigheden kunnen overleven.

Toen Tgvke in Kortrijk arriveerde, werd hij tegengehouden door de flikken. Ze vroegen hem wat er in die box zat. Tgvke - eerlijk, zoals hij is - antwoordde daarop: "Warmwatervissen". En hij krijgt als antwoord: "Kan je dat even openmaken? Want er zijn dingen gestolen geweest in het station." Tgvke: "Sorry, maar die vissen moeten in warm water zitten en als ik de doos openmaak en het water koelt teveel af, kunnen ze doodgaan." De ene zegt dan: "Maak ze open en als je gelijk hebt, brengen we je naar huis." Dus doet Tgvke de doos open en ja, de politie heeft hem thuis afgezet. In de combi had hij zoiets van : kijk speciaal vervoer voor mijn guppen... Of de agenten ook nog de sirene hebben opgezet, heeft Tgvke ons niet laten weten!


Het nieuwe logo is er!

Beste Guppyleden,

Jullie hadden het misschien al gemerkt op de introductie pagina, en inderdaad.... de stemmen zijn geteld, en we hebben een duidelijke winnaar! Met 64% van de stemmen is het logo hiernaast als overduidelijke winnaar uit de bus gekomen!

Niet zonder enige trots stellen we jullie bij deze dus het nieuwe logo voor, dat vanaf heden symbool zal staan voor onze club.

Mag ik jullie allen vriendelijk bedanken voor de massale opkomst naar onze virtuele stembus, zonder jullie waren we nu waarschijnlijk nog aan het discussiëren geweest welk logo we moesten kiezen ;)

Met dank aan Eddy voor de vele uren die hij ongetwijfeld achter z'n PC heeft doorgebracht met het bedenken en uittekenen van al dit fraais!

mvg,

Dennis


Website storingen

Beste Guppyleden,

Zoals sommigen onder jullie misschien hebben kunnen vaststellen is onze website enige tijd niet meer bereikbaar geweest (van vrijdag 18/11 's avonds tot zaterdag 19/11 late namiddag)

De oorzaak hiervan ligt bij het feit dat de provider waar de site gehuisvest is, wegens technische redenen intern enkele van z'n servers andere adressen heeft moeten geven, waardoor deze tijdelijk onbereikbaar werden.

Er is dus niets mis met onze website zelf! Afhankelijk van de provider welke u hebt om te surfen, kan u in meer of mindere mate nog enige tijd last hebben van deze wijzigingen. Dit omdat elke internet provider op zijn beurt de tijd moet krijgen om deze adreswijzigingen in hun eigen systemen door te voeren.

mvg,

Dennis


Verslag Guppykeurders-seminarie

Beste Guppyleden,

Ik ben pas terug van het Guppykeurdersseminarie in Wunstorf (Duitsland), dat de aanloop is tot erkenning als internationaal keurmeester voor de IKGH (Internationaal Kuratorium Guppy Hochzucht). Ben daarvan met een hoofd vol informatie over de guppykweek teruggekeerd, die ik graag aan onze leden wil doorgeven. Onder andere ideeën om een dergelijke nederlandstalige cursus in elkaar te stomen - is het niet om keurmeester te worden, dan leer je ervan om het beste guppymannetje te selecteren en wat de standaardregels inhouden.

Wunstorf ligt 400 km van Hasselt, dus het was een hele trip naar ginder. Het seminarie, gespreid over 2 dagen, werd gegeven door één van de coryfeeën uit de Duitse guppykweek, namelijk Hans Luckmann. We waren met 7 guppykwekers: 5 Duitsers, 1 Rus en 1 Belg. De eerste dag werd de theorie, meer bepaald de IHS-standaardregels en de IKGH-regels, onder de loep genomen en uitgelegd door Hans Luckmann, waarschijnlijk de meest ervaren onder de guppykeurders. Daar waren we een hele dag zoet mee en om te bewijzen dat het geen hapklare koek was, het volgende verhaal. Toen we in ons hotel aankwamen, was in de zaal onder onze kamers een rockfuif met live-band aan de gang. We zijn direct in ons bed gekropen en 10 minuten later sliepen we allemaal, ondanks de herrie beneden ons!

's Anderendaags om 7 uur op, ontbijt en dan terug naar Hans Luckmann voor het vervolg. Eerst de praktijk van het keuren aan de hand van dia's (die guppen op het scherm zitten nog stil en kunnen daardoor veel gemakkelijker beoordeeld worden). Daarna mochten we zelf aan de slag. Dat was even zweten! Want je wil het natuurlijk goed doen en zeker niet onderdoen voor de anderen! Na de keuring werden de puntenkaarten naast mekaar gelegd en besproken. Leerrijk en een aanrader voor al wie daartoe de behoefte voelt.

Eddy.


X

Links Hans Luckmann en rechts Günther Tischmann, die zichzelf reeds zien als de dinosaurussen (want nog net niet uitgestorven) van de Duitse guppyscene


X

Ondergetekende, serieus en geconcentreerd aan het keuren, want de goede naam van onze club stond hier een beetje op het spel!
(foto Norbert van Treel)


Internationale guppyshow bij Zoo Zajac in Duisburg

Er werd al een tijdje naar uitgekeken, want het werd in Duitsland met veel poeha aangekondigd: Zoo Zajac zou dit najaar in Duisburg een internationale guppyshow met schitterende geldprijzen organiseren, met de bedoeling hiervan een 2-jaarlijks evenement te maken (in de tussenliggende jaren van hun welbekende tweejaarlijkse diskusshow). Ook in onze guppyclub werd 1-2 en 3 oktober als een belangrijk weekend voor guppykwekers aangekondigd, maar ik weet niet of veel van onze leden de verplaatsing gemaakt hebben? Vandaar even een korte impressie, want ik ben wel geweest natuurlijk.
Zondagvoormiddag stapte ik in de auto om een kleine 2 uur later in Duisburg te arriveren - vanuit Hasselt lukt dat inderdaad gemakkelijker dan vanuit Oost-Vlaanderen. De show ging niet door bij Zoo Zajac zelf, maar in een voormalige krachtcentrale die tot een soort beursgebouw is omgebouwd. Een parkeerplaats zoeken was al een hele heksentoer, want er liepen honderden aquariumliefhebbers af en aan: met lege handen naar de tentoonstellingszaal toe en volgepakt met aquariumspullen terug naar de parking.
Het toegangskaartje kostte 10 Euro. Binnen in het gebouw heerste een drukte van jewelste. Er waren grote verkoopsstands van alle bekende aquariummerken, zoals Sera, Tetra, Juwel, AquaMedic, JBL ... Daartussen stands van bettakwekers, cichlidenkwekers, dwergcichlidenkwekers, corydoraskwekers, koi-kwekers, aqua-plantenkwekers, uitgeverijen van aquariumboeken, vijververenigingen, enz. ... Het aanbod was gewoon compleet en alle stands werden druk gefrequenteerd door de vele bezoekers. Van de Sera-stand heb ik onder meer een voedselpreparaat voor de opkweek van jonge guppen meegebracht om uit te testen (daar was ik in België naar op zoek geweest, maar had het niet gevonden). En verder heb ik de gelegenheid te baat genomen om mijn guppy-bibliotheek met enkele boeken aan te vullen.
Achteraan in de zaal zag ik dan eindelijk waarvoor ik gekomen was: de internationale guppyshow! Ik schat dat ik die zondag wel 300 à 400 guppypaartjes van over de hele wereld heb kunnen bewonderen: guppy's uit Duitsland, Nederland, Engeland, Polen, Oostenrijk, USA, Japan en China waren alleszins vertegenwoordigd. De kwaliteit van de tentoongestelde guppy's was eerder middelmatig en de echte uitschieters waren jammer genoeg op 1 hand te tellen. Een aantal mooie vissen uit Duitsland en prachtige kortstaartjes uit Japan blijven evenwel in mijn geheugen gegrift. De guppy's uit de USA waren een tegenvaller, ook al omdat de Amerikanen veel te grote staarten kweken, waardoor de mannetjesguppen meer op de bodem liggen uit te hijgen dan dat zij rondzwemmen. Een aantal inzendingen heb ik met de filmcamera vastgelegd en dat filmpje kunnen wij misschien bij een volgende samenkomst projecteren. Tentoonstellingswinnaar is een neon-bont dubbelzwaard van de Duitse kweker Gernot Kaden geworden (zie foto), die zowat de tweelingbroer leek van diegene die ik tijdens de ruildag aan Pedro als kweekguppy heb gegeven. Dus Pedro, zorg goed voor je visje en zie dat je daaruit tentoonstellingsrijpe guppy's kweekt om de buitenlandse shows te gaan veroveren!
Eddy.X


X

Pedro heeft nu ook aan den lijve kunnen ondervinden hoe moeilijk het is om onze Internetguppyclubleden achter hun pc-scherm vandaan te krijgen. Maar samen met Bjorn hield hij vol en slaagde erin om op zaterdag 24 september een tiental guppyliefhebbers bij hem thuis te krijgen in Anzegem. Jammer genoeg moest Bjorn net die dag overwerken en kon hij zelf niet aanwezig zijn.
Het weer was goed en dat zorgde voor een vlot verkeer, zodat wij zonder problemen omstreeks het middaguur bij Pedro arriveerden. Wij werden er verwelkomd door een perfecte gastvrouw, die een heerlijke koffietafel met knapperige broodjes en lekker beleg voor ons had klaargezet. Dan volgde een gezellige kennismaking, want de meesten onder ons zagen mekaar voor het eerst. Wij inspecteerden uiteraard Pedro's gezelschapsaquarium in de woonkamer en vervolgens begaven we ons naar de kelder, waar een yacuzzi-achtig geluid ons reeds verwittigde dat daar een guppykweekinstallaties stond te borrelen. Wij bewonderden het jonge guppygrut en wisselden er ideeŽn en gedachten uit.
Dan terug naar de woonkamer, waar Eddy zijn frigobox vol kweekstellen bovenhaalde. Want hij had een hele bestelling van Pedro gekregen: halfzwart-rode triangels (tuxedo red), rood-albino triangels en neon-bont dubbelzwaarden. Iedereen kreeg wat hij gevraagd en waarvoor hij gekomen was. Dat zal in Vlaanderen nogal een "guppy-boom" gaan geven dit najaar!
Na de guppyruil haalde Eddy zijn laptop en beamer boven en probeerde de aanwezigen wat meer inzicht in de selectiekweek van guppy's te verschaffen. Onder andere wat ze wel moeten doen en wat ze niet mogen doen. Maar vooral dat ze zich tot maximum 1 ŗ 2 guppystammen moeten beperken en zichzelf het leven zo gemakkelijk mogelijk moeten maken door zeer zeer zeer streng te selecteren.
De middag ging heel vlot voorbij en vooraleer we er erg in hadden, was het tijd om naar huis te gaan en de geruilde guppy's in hun nieuwe verblijf los te laten. Wanneer is de volgende ruildag gepland? Want dit smaakte duidelijk naar meer!


X

Beste Guppyclub - leden. Noteer alvast zaterdag 24 september in uw agenda, voor onze Guppyclub-bijeenkomst.